Butiken

Keep it simple

Johan Uhlin, affärsutvecklare med lång erfarenhet av sälj- ledarskap inom franchise och servicestationsbranschen, sätter fullt fokus på hur du kan öka din butiks lönsamhet.
Han tar oss igenom enkla sätt och knep för att öka försäljningen men dyker även djupare in i analyser som verkligen ökar din förståelse för din verksamhet.

”Keep it simple” är Johans motto och med dig som ledare, och de många små verktyg han ger dig, kan du och din personal öka marginalerna och lönsamheten.

Nu delar han med sig av kunskap vi kan omsätta direkt när vi kommit hem igen.

Butiken- IT-säkerhet

Tänk efter före - så skyddar du din butik

De flesta av oss har börjat bli bekväma med digitala lösningar i våra verksamheter och visst underlättar de driften. Men de kommer med krav på kunskap om hur du sköter din säkerhet. Har du inte varit hackad? Du vet bara inte om det, och än har kanske ingen större skada skett.
Hanna Linderstål, cybersäkerhetsexpert på nationell nivå, ger dig verktyg för att vara förberedd med alternativa lösningar så att din verksamhet drabbas så lite som möjligt om du hackas.
Hanna har arbetat med cybersäkerhet sedan innan de flesta av oss ens kunde stava till ordet. Nu arbetar hon med att öka kunskapen med den digitala världens fällor och faror.

Idag tror många av oss att hackerattacker bara drabbar andra. Samtidigt använder vi enkla lösenord, sparar dem kanske på en papperslapp under tangentbordet och undviker att klicka på märkliga länkar men så kommer plötsligt ett mail med en länk som verkar både viktigt, högintressant och relevant….

Det behövs inte mer än så. Hanna lär oss att tänka efter före..

Chefen

Våga vara chef

Hans Johansson, förhandlare och arbetsrättsexpert hos Transportföretagen och MAF,
lär dig hur du som chef ska agera för att förebygga problem med personal i din verksamhet och hur du löser problem om de ändå uppkommer.
Ju längre du väntar med att ta tag i en situation, desto större växer den sig.

Hans går igenom hur du ska agera för att skapa rätt förutsättningar för ett väl fungerande bolag där man som anställd ges goda förutsättningar att må bra. Det är viktigt att du kan vad lagstiftningen säger så att du kan strukturera upp själv och vågar vara chef.

Individen

SMART - ett sjukt föredrag om hälsa

Din hälsa är viktig av så många skäl, bland annat för att du ska orka prestera mer såväl på jobbet som i vardagen.
Alla förstår vi att det är bra att röra på sig men många av oss skulle vilja röra på sig mer, precis som att de flesta som röker vill sluta och att många överviktiga vill gå ned i vikt. Är det då inte bara att göra slag i saken? Om det ändå vore så enkelt, vår motivation behöver tränas, utmanas och underhållas precis som vår kondition.

Med grunden i vetenskaplig forskning kryddat med evolutionsteori och egna erfarenheter ökar läkaren och träningsinstruktörsutbildaren Anders Södergård förståelsen för hur vår hjärna fungerar och varför den är så svår att besegra. Under ett föredrag utöver det vanliga får du med dig enkla verktyg för att åtminstone emellanåt lyckas övervinna den.

Hälsa och härliga gympapass

Anders Södergård och Lili Prez kommer laddade med roliga pass som passar er alla.
De kommer att hålla till vid poolområde på morgnarna för en skön start på dagen och i poolen på eftermiddagen innan vi kör igång med utbildning och mässa igen.

Passa på att få träna lite extra på resan eller - kom igång från start!